Schrijf je in voor yoganieuws en ontvang het gratis e-book
‘Mindful met voeding’.

 

Naam(Vereist)

Wat fijn dat jij dit e-book Mindful met Voeding wilt ontvangen!

Hiermee wil ik je laten zien dat yoga & mindfulness op en voor vele manieren en gebieden in te zetten zijn. Dat je zelf aan de slag kunt. Omdat het veel kan toevoegen aan zowel je fysieke als mentale gezondheid.

De manier waarop je eet of met eten bezig bent, kun je wel zien als  een spiegel van je verlangens of zorgen. Eten of niet eten, de focus op je lichaam, of op beweging, zijn een afleiding van de werkelijke emoties die je hebt. Die je wegdrukt, of die je nog niet hebt ontdekt.

Yoga & mindfulness voor bij een eetprobleem

Wanneer je je leeg, eenzaam, boos, bang, blij of verdrietig voelt, hoef je niet direct te eten of het eten te laten. Dat helpt je niet om je gevoelens te veranderen (op de lange termijn). In plaats daarvan wil je gaan kijken of zoeken naar dat gevoel. Yoga en mindfulness zijn hier een mooie manier voor.

Yoga en mindfulness zijn eveneens voedsel. Het zorgt ervoor dat onze hersenen, gedachten en gevoelens in balans komen of blijven. En die hebben invloed op hoe je lichaam functioneert en het functioneren van je lichaam heeft invloed op hoe je hoofd functioneert.

Je lichaam is afhankelijk van hoe jij het eten maakt. Het is een medicijn wat je gezond kan houden en maken. De waarde van een maaltijd kun je ook breder zien. Je geeft geld uit aan de ingrediënten. Je maakt tijd om het te maken. En in het ontstaan van de ingrediënten gaat werk zitten. Oogst, transport etc. Dat wat je kiest heeft dus ook effect op de samenleving buiten jezelf.

Mindful eten is eten met aandacht en bewustzijn. Ga je een appel eten, besef je dan, ik stop een appel in mijn mond. En hoe voelt de appel aan? Hoe ziet het er uit? Tijdens het kauwen let je op wat je proeft. De smaak, de structuur. Je neemt waar wat je voelt, denkt en ziet. Zonder er een oordeel over te hebben.

Mindful met Voeding

Ga je bezig met de yogahoudingen, let er dan vooral op dat een houding goed aanvoelt. Je mag best een stretch voelen, maar geen pijn. Merk je dat je niet meer vloeiend kunt ademhalen, pas dan de houding aan of kom iets terug. Zorg voor comfort, forceer niets. Neem de tijd om een houding te ontdekken en hoe je lichaam daar op reageert. Kom rustig in en uit een houding, zodat je de kans op blessures zo klein mogelijk maakt en luistert naar wat je lichaam nodig heeft.

In dit e-book vind je een aantal manieren die kunnen bijdragen aan het in balans komen van je lichaam, gevoel en gedachten. Naar aanleiding van dit e-book kun je me altijd vragen stellen, zodat ik verder met je mee kan denken of je op weg kan helpen.

Heel veel plezier en ontspanning met het lezen en/of luisteren ervan.

Hartelijke groet,

Veronique van Dam | yoga & mindfulness om te voeden en voelen

www.velans.nl

www.voedingomtevoelen.nl/welkom

veronique@velans.nl | 06 57 73 71 83

https://www.instagram.com/veroniquevandam/