Stress is goed

Ja hoor, stress heeft van nature een hele goede functie. Namelijk zorgen dat je in actie kunt komen. Bij gevaar, maar ook om nieuwe dingen te leren heb je een bepaalde stress/prikkel nodig om daar te komen. Het zorgt ervoor dat we ons kunnen aanpassen, groeien en weerbaarder worden.

Maar! Deze prikkels moeten wel gepaard gaan met een gelijke hoeveelheid rust, zodat het lichaam en brein (zenuwstelsel) kan herstellen. Hoeveel stress iemand aankan en hoeveel rust iemand nodig heeft, dat is erg persoonlijk en afhankelijk van hoe je leven is ingericht.

Balans dus. En dat is waar in deze huidige tijd nog wat uitdagingen voor ons liggen. Prikkels liggen namelijk overal op de loer (wat heb jij bijvoorbeeld afgelopen minuut allemaal aan teksten en beelden gezien?).

Vaak kom ik mensen tegen die niet altijd doorhebben dat er sprake is van teveel druk, stress of prikkels. Bewustzijn van je lichamelijke (terugkerende) reacties en je eigen gedrag is een eerste stap om jezelf beter in balans te houden. Hoe leer je dat? Vanuit rust.

Hieronder een aantal tips om je verder te helpen op de ontdekkingstocht naar de balans.
☆ Zonder stress komen we niet verder. Teveel stress maakt ons ziek. Waar op de lijn zit jij?
☆ Twijfel je of je te druk bent, zorg dan dat je wat rustiger aan doet.
☆ Wanneer voelt je lichaam gespannen aan?
☆ Op welke vlakken push je jezelf veel?
☆ Zit je adem laag, traag bij je buik, of hoger, sneller bij je borst of keel?
☆ Op welk moment in jouw week kun je meer ruimte voor jezelf maken?

Onthoud, hoe meer rust je neemt, hoe meer je in actie kunt komen.

Vorige review Vorige review
 • ““Velans is echt een aanrader. Ik tob regelmatig met rugklachten maar ga toch trouw naar de yogales. Ik merk dat dat me erg goed doet, ik wordt er soepeler en ontspannen van en dat is weer te merken aan mijn rug. De pijnklachten worden minder of verdwijnen.”

  Hermien
 • ”Yoga was voor mij echt even uit m’n comfortzone stappen. Veronique maakt dat makkelijker, puur door wie ze is en hoe ze doet wat ze doet. Yoga op deze manier brengt me rust en zet m’n ‘lijf’ aan. Op een voor mij, nieuwe onbekende maar fijne manier.”

  Jan
 • “Veronique is simpelweg een mooi mens. Ze is puur, eerlijk en oprecht en durft te investeren in kansen die goed voelen. We hebben samen een mooi concept tot uiting gebracht en de toekomst gaat nog mooie avonturen brengen! Veronique is helemaal thuis in yoga, mindfulness en balans. Velans, en haar nieuwe concept Mindli, gaan zeker rocken!”

  Dries
 • “Veronique is een echte topper, omdat haar lessen zo fijn op maat zijn, met een goede balans tussen hard werken en rust en aandacht, en ze steeds weer nieuwe kennis aan ons doorgeeft via het laten ervaren ervan.”

  Eleonore
 • “Veronique heeft een rustige en prettige manier van lesgeven, waarbij ze afstemt op diverse niveaus, van beginner tot gevorderde. Ze brengt variatie aan in haar lessen en sluit aan op de behoeften van de deelnemers.”

  Carlijn
 • “Veronique geeft duidelijke instructies en ook opties voor als iets lastig voor je is. Zo kan iedereen meedoen. Onder het voordoen van de oefening kijkt ze zelfs nog of haar cursisten de juiste houding hebben. Topdocent!”

  Mechtild
 • “Veronique geeft op een hele rustige en vriendelijke manier yogalessen. Je komt er tot rust en verlaat volkomen ontspannen haar lessen.”

  Laura

Yoga meets food dag: Japan editie

Zoals eerder aangekondigd komt er weer een YOGA MEETS FOOD DAG aan.
En wel op zondag 19 maart 2023, de Japan editie.
Waarom Japan? Omdat ik sinds mijn eerste bezoek aan Japan verliefd ben op dit land en de mensen. Waarom dan? Omdat het bij uitstek een land is waar mindful leven een grote rol speelt en in vele facetten te vinden is. Op 19 maart hoop ik je daar een stukje van te kunnen meegeven.
Deze dag zal plaatsvinden bij Koffiedok in het Havenkwartier in Deventer.
Van 09.30 uur tot ongeveer 15.00 uur ga je verschillende dingen ervaren, leren, zien en proeven en voelen. En dat alles op Japanse wijze.

PROGRAMMA

Deze dag is perfect voor jouw wekelijkse/maandelijkse/jaarlijkse dag voor jezelf. Eenmaal binnen hoef je aan niets meer te denken, enkel te genieten van alles wat langskomt. Bij binnenkomst wachten we je op met een drankje en hapje. Ook de rest van de dag zullen er snacks en drankjes beschikbaar zijn. Vervolgens is er een mindfulness moment, zodat je lekker je plek kunt vinden en kunt landen in de ruimte.
Hierna komt de Japanse Makiko Shinoda een presentatie geven over Japans denken, leven en eten (want dat speelt een grote rol). Je kunt hier ook al je vragen stellen.
Let op: De presentatie zal in het Engels zijn, maar ze spreekt wel deels Nederlands. Onduidelijkheden worden dus vast duidelijk.
Na een pauze moment neem ik je aan de hand van verschillende Japanse concepten mee door een yogales. Je ontdekt hier hoe je in jouw leven meer rust, eenvoud en mindfulness kunt integreren.
Tot slot eindig je deze dag met een Japanse vegetarische 5-gangen lunch, bereid door Kai Yasuda (www.sushivankai.nl). Ik heb eerder van hem mogen eten en geloof me, dit wil je!

Extra: Wanneer ik terug ben van mijn reis naar Japan in april, ontvang je nog een passende goodie. Persoonlijk door mij gehaald in Japan dus.

INSCHRIJVING

– Inschrijven kan via www.momoyoga.com/velans
Wanneer je nog geen lessen bij mij volgt, moet je je eenmalig aanmelden (afmelden kan na de dag ook gewoon weer als je dat fijn vindt). Daarna kun je via producten/strippenkaarten de betreffende keuze maken. Een week voor de dag ontvang je nog een mail van me met de laatste informatie.
– Je kunt jouw ‘eigen prijs’ voor deze dag kiezen:
Early bird prijs tot en met 7 februari = 105 euro.
Reguliere prijs tot en met 28 februari = 115 euro.

– Inschrijven kan tot en met 28 februari.
– Tot 28 februari kun je kosteloos annuleren (mail mij daarvoor).
– Blijkt daarna dat je toch niet kunt komen, dan mag er iemand anders voor je komen. Terugbetaling is dan niet meer mogelijk.