Veronique van Velans: ‘Zorgen voor jezelf is de basis’.

“Zelf doe ik aan yoga omdat het rust brengt. Ik heb ervaren dat dit niet na één les ontstaat. Echter, hoe vaker ik het deed en hoe meer ik erover las, des te meer ik ging begrijpen hoe het werkt op en in het lichaam. Na een yogales ontstaat er nieuwe energie en een leeg hoofd bij mij. Ik ben Veronique van Dam, het gezicht achter Velans.”

Veronique van Velans: “Tijdens mijn werk als orthopedagoog en vertrouwenspersoon ben ik gaan merken dat er steeds meer mentale druk en stress bij zowel kinderen als volwassenen is ontstaan. Waarbij de bron bij ieder persoon anders kan zijn. Dit zag ik ook bij collega’s en zelf heb ik ervaren hoe het is om met een eetstoornis binnen een bedrijf werkzaam te zijn en met angstklachten een eigen bedrijf te runnen.”

‘Want wat bij mij werkt, kan ook voor jou werken’.

Veronique: yogi uit Deventer

“Gelukkig weet ik inmiddels ook welke factoren kunnen voorkomen dat een persoon mentaal uitgeput raakt of wat kan helpen om er bovenop te komen. Zorgen voor jezelf. Je eigen gezondheid en geluk zijn immers de basis van je leven. Wat ik graag wil bereiken is dat mensen zich goed voelen, zichzelf kunnen zijn en gezond zijn. Fysiek en mentaal. Door terug te gaan naar de basis, rust en adem, merk je wat je nodig hebt en waar je heen wil.”

“Wat ik heb geleerd is dat de deelnemers van de yogalessen van Velans in Deventer zich sterker voelen. Zowel fysiek als mentaal. Ik ben er dan ook van overtuigd dat yoga voor iedereen werkt. Want wat bij mij werkt, kan ook voor jou werken. Het doorgeven van yoga, in welke vorm dan ook, vind ik het mooiste dat er is. Daarom geef ik als spreker lezingen en workshops om te inspireren, leren en laten ervaren wat yoga en mindfulness voor ieders mentale gezondheid kan betekenen.”

Nieuwsgierig geworden naar de yogalessen van Velans in Deventer?

Je kunt vrijblijvend een gratis proefles boeken!

 

Vorige review Vorige review
 • ““Velans is echt een aanrader. Ik tob regelmatig met rugklachten maar ga toch trouw naar de yogales. Ik merk dat dat me erg goed doet, ik wordt er soepeler en ontspannen van en dat is weer te merken aan mijn rug. De pijnklachten worden minder of verdwijnen.”

  Hermien
 • ”Yoga was voor mij echt even uit m’n comfortzone stappen. Veronique maakt dat makkelijker, puur door wie ze is en hoe ze doet wat ze doet. Yoga op deze manier brengt me rust en zet m’n ‘lijf’ aan. Op een voor mij, nieuwe onbekende maar fijne manier.”

  Jan
 • “Veronique is simpelweg een mooi mens. Ze is puur, eerlijk en oprecht en durft te investeren in kansen die goed voelen. We hebben samen een mooi concept tot uiting gebracht en de toekomst gaat nog mooie avonturen brengen! Veronique is helemaal thuis in yoga, mindfulness en balans. Velans, en haar nieuwe concept Mindli, gaan zeker rocken!”

  Dries
 • “Veronique is een echte topper, omdat haar lessen zo fijn op maat zijn, met een goede balans tussen hard werken en rust en aandacht, en ze steeds weer nieuwe kennis aan ons doorgeeft via het laten ervaren ervan.”

  Eleonore
 • “Veronique heeft een rustige en prettige manier van lesgeven, waarbij ze afstemt op diverse niveaus, van beginner tot gevorderde. Ze brengt variatie aan in haar lessen en sluit aan op de behoeften van de deelnemers.”

  Carlijn
 • “Veronique geeft duidelijke instructies en ook opties voor als iets lastig voor je is. Zo kan iedereen meedoen. Onder het voordoen van de oefening kijkt ze zelfs nog of haar cursisten de juiste houding hebben. Topdocent!”

  Mechtild
 • “Veronique geeft op een hele rustige en vriendelijke manier yogalessen. Je komt er tot rust en verlaat volkomen ontspannen haar lessen.”

  Laura

Yoga meets food dagen

“Naast yoga houd ik van reizen, wandelen, natuur, psychologie, gezelligheid en sushi. Dat zie je zeker ook terug op mijn Instagram-pagina! En in de reizen die ik maak. Maar ook in de workshops en de specials die ik organiseer, zoals de Yoga meets food-dagen. Waarbij het thema Japan meer dan eens voorbijkomt. Zo ben ik bijvoorbeeld ook als reisleider mee geweest op meerdere reizen naar Japan. Die liefde voor Japan én yoga, die is zo mooi te combineren. Dat komt omdat het leven in Japan zo anders is dan in Nederland. Veel meer bewust, down to earth en trager. Wat dat betreft kunnen we nog veel leren van de Japaners.”

Back to basic: yoga in Deventer

“Waar de naam Velans voor staat? Ik geloof in luisteren naar je lichaam en zorgen voor jezelf. Als yogadocent wil ik dat jij je na een yogales weer goed voelt, maar dat wat je leert op de yogamat ook meeneemt in het dagelijkse leven. Dat je voelt en ervaart dat jij jezelf kunt en mag zijn. En dat je je – fysiek en mentaal – weer goed voelt. Want dat is wat ik óók heb mogen leren door meer yoga in mijn leven. Daarnaast werken we bij Velans praktisch en holistisch en zijn we lekker back to basic. Zo zou ik mezelf namelijk ook omschrijven.”

Ben jij nieuwsgierig naar de praktische en holistische yogalessen van Veronique? Jekunt je gratis aanmelden voor een proefles van 60 minuten in het centrum van Deventer. Zo kun je de manier van lesgeven ontdekken en natuurlijk ontdekken wat yoga voor jou betekent.

Yogapraktijk Velans heeft onder andere samengewerkt met: