Veronique, Yogi uit Deventer

Ik ben Veronique van Dam, het gezicht achter Velans.
Tijdens mijn werk als orthopedagoog en vertrouwenspersoon ben ik gaan merken dat er steeds meer mentale druk en stress bij zowel kinderen als volwassenen is ontstaan. Waarbij de bron bij ieder persoon anders kan zijn. Dit zag ik ook bij collega’s en zelf heb ik ervaren hoe het is om met een eetstoornis binnen een bedrijf werkzaam te zijn en met angstklachten een eigen bedrijf te runnen.

Gelukkig weet ik inmiddels ook welke factoren kunnen voorkomen dat een persoon mentaal uitgeput raakt of wat kan helpen om er bovenop te komen. Zorgen voor jezelf. Je eigen gezondheid en geluk zijn immers de basis van je leven. Wat ik graag wil bereiken is dat mensen zich goed voelen, zichzelf kunnen zijn en gezond zijn. Fysiek en mentaal. Door terug te gaan naar de basis, rust en adem, merk je wat je nodig hebt en waar je heen wil.

Zelf doe ik aan yoga omdat het rust brengt. Ik heb ervaren dat dit niet na één les ontstaat. Echter, hoe vaker ik het deed en hoe meer ik erover las, des te meer ik ging begrijpen hoe het werkt op en in het lichaam. Na een yogales ontstaat er nieuwe energie en een leeg hoofd bij mij. Hierdoor word ik sterker, zowel fysiek als mentaal. Ik ben er van overtuigd dat dit voor anderen ook werkt en ik vind het mooi dit aan iemand te kunnen meegeven. Daarom geef ik als spreker lezingen en workshops om te inspireren, leren en laten ervaren wat yoga en mindfulness voor ieders mentale
gezondheid kan betekenen.

Naast yoga houd ik van reizen, wandelen, natuur, psychologie,
gezelligheid en sushi.

Hartelijke groet,
Veronique van Dam

Vorige review Vorige review
 • ““Velans is echt een aanrader. Ik tob regelmatig met rugklachten maar ga toch trouw naar de yogales. Ik merk dat dat me erg goed doet, ik wordt er soepeler en ontspannen van en dat is weer te merken aan mijn rug. De pijnklachten worden minder of verdwijnen.”

  Hermien
 • ”Yoga was voor mij echt even uit m’n comfortzone stappen. Veronique maakt dat makkelijker, puur door wie ze is en hoe ze doet wat ze doet. Yoga op deze manier brengt me rust en zet m’n ‘lijf’ aan. Op een voor mij, nieuwe onbekende maar fijne manier.”

  Jan
 • “Veronique is simpelweg een mooi mens. Ze is puur, eerlijk en oprecht en durft te investeren in kansen die goed voelen. We hebben samen een mooi concept tot uiting gebracht en de toekomst gaat nog mooie avonturen brengen! Veronique is helemaal thuis in yoga, mindfulness en balans. Velans, en haar nieuwe concept Mindli, gaan zeker rocken!”

  Dries
 • “Veronique is een echte topper, omdat haar lessen zo fijn op maat zijn, met een goede balans tussen hard werken en rust en aandacht, en ze steeds weer nieuwe kennis aan ons doorgeeft via het laten ervaren ervan.”

  Eleonore
 • “Veronique heeft een rustige en prettige manier van lesgeven, waarbij ze afstemt op diverse niveaus, van beginner tot gevorderde. Ze brengt variatie aan in haar lessen en sluit aan op de behoeften van de deelnemers.”

  Carlijn
 • “Veronique geeft duidelijke instructies en ook opties voor als iets lastig voor je is. Zo kan iedereen meedoen. Onder het voordoen van de oefening kijkt ze zelfs nog of haar cursisten de juiste houding hebben. Topdocent!”

  Mechtild
 • “Veronique geeft op een hele rustige en vriendelijke manier yogalessen. Je komt er tot rust en verlaat volkomen ontspannen haar lessen.”

  Laura

Yogapraktijk Velans heeft onder andere samengewerkt met: